Diumenge 31 de maig
14:00 h


CANTATATAULA
COMPANYIA DE LA FONT DEL VI (Catalunya)
Lloc: Self Service La Garrotxa
Preu: 20 euros
Català
Menú:
sopa de peix, amanida, pollastre de pagès, pastissets de mel i cafè


Marc Egea viola de roda, kalimba, guitarra, veu
Ramon Manent guitarró, veu
Salvador Giralt  recitat
Anna Subirana, veu
Clara Garí , veu
Ada Vilaró, veu
Elena Vall Saura, veu
Idea: Clara Gari
Creació: Companyia de la Font del Vi
Música: Marc Egea, Anna Subirana
Lletra: Salvador Giralt
Direcció Escènica: Ada Vilaró
Grafisme: Elena Font
Producció: Clara Garí, Elena Vall Saura
Moltes gràcies a : Fiona Morrisson, Jaume Fàbrega, Blanca Garí i Lluís Pibernat, Laia Noguera, Bibiana Puigdefàbregas, Alfred Casas, Alumnes del Taller d’Escenografia de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i a tots els talps infiltrats a les taules de l’àpat.


En el conjunt de la nostra cultura musical, les cançons són un exemple privilegiat de transmissió oral.
Es cantava molt, abans, i ara es canta molt poc. Als àpats es cantava i es cantaven les borratxeres amb la colla. I quasibé tothom cantava a la dutxa i a la banyera.
Aquest acte vol fer cantar desdibuixant les fronteres entre músics i públic, al voltant d’una taula, menjant els mateixos plats i  bebent el mateix vi. Desdibuixant també la frontera entre ficció i realitat, perquè a Cantatataula no es “representa” res, és un esdeveniment que té lloc mitjançant el cant, el menjar i el beure.
Mentre es menja, es canta als animals i vegetals que van viure abans d'anar a parar a la cuina. Ironia, doble sentit, tendresa i simbolisme s'entrecreuen mentre anem cantant a la vedella, a la sirena que neda al safrà de la sopa, al pollastre cofoi,  a la lleugera verdura, als pastissets de mel o al cafè de color de tenebra; i sobretot Cantatataula, el brindis-havanera que fa de leit motiv de l’àpat.

http://lafontdelvi.wordpress.com/