Del 26 de maig a l’1 de juny de 2008 tindrà lloc a Olot una nova edició de PANORAMA, el festival de creació escènica i artística que cada any porta al teatre, al carrer i a altres espais d’aquesta ciutat una mostra de les propostes més arriscades de l’escena contemporània.

PANORAMA va néixer l’octubre del 2002 amb una clara voluntat d’ocupar un espai dedicat a les arts escèniques més innovadores, transgressores i experimentals. S’ha mantingut com un fenomen multidisciplinari on poden tenir cabuda els gèneres més diversos, amb preferència pels més desdibuixats, i també els creadors més indisciplinats.

Ha crescut amb la intenció de dotar als creadors contemporanis d’eines i espais per a desenvolupar el seu treball, i vol continuar donant cabuda a totes aquelles propostes frontereres, inclassificables, etc. que no troben el seu lloc en les estructures establertes, i esdevenir una opció creativa alternativa davant la comercialitat i el poc risc que caracteritzen la majoria de les propostes artístiques i escèniques actuals.

En la seva voluntat de significar-se com un referent d’ús creatiu de l’espai local, amb vocació de projecte internacional, i de vincular el lloc amb la creació contemporània, en l’edició de 2007 el festival es va plantejar la seva ubicació conceptual de forma més concreta: la relació del fet creatiu amb el seu entorn i amb l’entorn dels seus receptors. És per això que el festival va adoptar la llegenda el lloc on visc, que mantindrem en l’edició d’aquest any.