Creació col·lectiva
Direcció artística: André Braga i Clàudia Figueiredo
Construcció dels titelles: João Calixto
Vídeo: João Vladimiro amb extractes de “São Pedro da Cova ”, realitzat per Rui Simões, i de “Lousal nos anos 50”, realitzat per Mateus Júnior
Intèrprets: Alberto Carvalhal, André Braga i João Vladimiro

Cavaterra és un dels espectacles del Ciclo das Minas en què els portuguesos de Circolando estan treballant des de ja fa uns anys, intentant veure la vida de la gent en aquest entorn que pot semblar hostil.

L’espectacle ens fa entrar en l’obscuritat d’una mina, buscant les històries que hi succeeixen, els somnis i les bogeries de la gent.

Tres actes i tres colors per acostar-nos a la vida d’aquests homes talp: negre com el camí per entrar a les entranyes de la terra, castany per la rutina dels treballs i les excavacions, ocre pels somnis de fugida.

Cavaterra és una reflexió a l’entorn de com els espais poden canviar els cossos: cossos que el negre apaga i la llum ens retorna transformats en parracs, cossos cansats després d’una feina sense fi.

Circolando desenvolupa la seva activitat des de 1999. La singularitat del seu projecte artístic es manifesta en la creació i difusió dels seus espectacles: Caixa Insòlita, Giroflé, Charanga, Cavaterra i Quarto Interior. Espectacles que proposen un teatre visual i interdisciplinari que barreja el teatre físic, la dansa, el teatre d’objectes, el circ, la música i el vídeo. Un teatre dansat que habita en els paisatges del somni. Un teatre proper a la poesia que porta històries sense lògica narrativa. Històries que , més que explicades, volen ser inventades per a un espectador contemplatiu. Històries que no pretenen oferir un sentit, sinó despertar tots els sentits... amb imatges, músiques, olors, emocions,...