JOYSTICK | Archivos Mayo

En el marc de Panorama 2005, a l’Espai ZER01, es podrà veure l’exposició Archivos Mayo, una proposta del col·lectiu Joystick produïda específicament per a l’ocasió. Archivos Mayo és un projecte que parteix de l’arxiu fílmic de Mario Posada (conegut familiarment com a Mayo) que els mmebres de Joystick han posat a disposició de divuit artistes perquè en facin la seva particular reinterpretació. Josep Manel Berenguer, Andy Davies, Andrea Gómez, Luciana Riso, Pollenation, Kamel Ilian, Paula Vélez, són alguns dels convidats a crear la seva pròpia peça partint dels arxius Mayo. L’exposició s’inaugura el dia 8 d’octubre, a les vuit del vespre i es podrà visitar fins al 27 de novembre.

del 8 d’octubre al 27 de novembre
Espai ZERO1 del Museu Comarca

HORARIS
Laborables. 11:00 a 14:00 h / 18:00 a 20:00 h. Dilluns tancat
Diumenges i festius: 11:00 a 14:00 h / 18:00 a 21:00 h


XANADÚ | Negociant amb la realitat

El filòsof i sociòleg Ted Nelson va “inventar” la manera de llegir no seqüencialment, és a dir, no de manera lineal sinó saltant d’una informació a una altre, d’un text a un altre. D’aquesta manera de llegir i d’aquest tipus de textos que permeten ser compresos sense seguir-ne la linealitat en va dir hipertext, i del seu projecte global de connectar ordinadors en una mateixa xarxa en va anomenar Xanadú. Aleshores, el projecte Xanadú no era més que la llavor del que actualment és internet: un sistema de connexions a través d’ordinadors, la característica de la qual és l’hipertextualitat.
L’exposició Xanadú. Negociant amb la realitat és un modest repàs pel macrounivers de les comunicacions informàtiques, les avantatges que prometien en uns inicis caracteritzats per la utopia i l’eufòria del moment, i les lectures crítiques que se’n fan actualment per l’abús de poder dels qui ges
tionen les grans estructures de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

del 7 al 16 d’octubre
1r pis del Museu Comarca
l
HORARIS
Laborables. 11:00 a 14:00 h / 18:00 a 20:00 h. Dilluns tancat
Diumenges i festius: 11:00 a 14:00 h / 18:00 a 21:00 h


ART EMERGENT: LLEIDA

ESTHER GIRABET | Sensacional de lucha

L’apassionat crit “¡Sensacional de lucha...!” marca l’inici de les retransmissions dels combats de lluita lliure mexicà. I és que a Mèxic els lluitadors són venerats com a veritables herois populars, adoptant rols amb els quals el públic s’hi identifica. Sensacional de lucha ens mostra les imatges realitzades als més cèlebres lluitadors mexicans, en diferents espais del seu país, a través de diverses posades en escena, per magnificar els valors i trets simbòlics de cada personatge.

TONI SUBIRÀ | Vernissage Fatal

Toni Subirà qüestiona la naturalesa dels actes inaugurals i el còctel com a aparador relacional artístic, i ens recondueix cap a una versió més trash d’ells mateixos.
Dissabte 8 d’octubre / 20:00 h / Museu Comarcal

del 7 al 16 d’octubre
1r pis del Museu Comarcal
HORARIS
Laborables. 11:00 a 14:00 h / 18:00 a 20:00 h. Dilluns tancat
Diumenges i festius: 11:00 a 14:00 h / 18:00 a 21:00 h


M. CORTADELLAS |
Hi ha roba estesa

Els projectes HI HA ROBA ESTESA i EMISSORS D’IDENTITAT formen part del cicle Estratègies de Coneixement: un programa artisticopedagògic que, com a artista, duc a terme des de 1999 i que realitzo amb diversos col·lectius, majoritàriament aliens a l’art contemporani; és un treball orientat, bàsicament, a fer evident la realitat social i cultural del nostre entorn més immediat, mitjançant la captura i la reinterpretació d’imatges no codificades de residus, actituds, activitats i comportaments habituals i anònims, que ens aporten tota aquesta informació sobre la conducta humana

del 7 al 16 d’octubre
Sala d’exposicions de l’Escola d’Art d’Olot
HORARIS
18:00 a 20:00 h


22a | Moments & Monuments

Els monuments que trobem escampat pels nostres carrers són testimoni de diferents èpoques i gustos artístics. Molts d’ells han quedat obsolets o ja no criden l’atenció dels passavolants, han quedat difosos en la quotidianitat. El col.lectiu independent d’artistes i crítics ha llançat una ofensiva per reciclar aquests monuments i donar-los una segona vida.

del 7 al 16 d’octubre
Oficina de Turisme (Hospici)